Het aantal inbraken via een sleutelkluis stijgt.

We horen het in het nieuws steeds vaker dat sleutelkluisjes worden opgebroken waardoor het aantal inbraken helaas stijgt. Dit gebeurd vaak bij de sleutelkastjes die bij de voordeur hangen met daarin een sleutel van de voordeur voor de zorgverlener.

Deze kastjes zijn vaak te openen middels een cijfercode zodat de bewoner niet zelf de deur open hoeft te doen. Dit werkt erg prettig voor zowel de thuiszorg medewerker als de zorgbehoefende.

Helaas worden deze sleutelkluisjes steeds vaker het doelwit van inbrekers die door hebben dat deze vrij makkelijk te openen zijn. Zij kiezen er dan voor om de volledige sleutelkluis van de muur te breken en op een rustige plek deze geheel open te breken om de sleutel eruit te halen.

Hoe kunt u dit voorkomen?

Politie keurmerk veilig wonen (PKVW)

Om de kans op inbraak via een sleutelkluis te verminderen is het raadzaam om bij de aanschaf goed te kijken naar de certificaten en keurmerken waarover een kluis beschikt.

Een zeer betrouwbaar keurmerk is het Politie keurmerk veilig wonen. Dit keurmerk geeft door middel van sterren aan hoeveel minuten een sleutelkluis inbraakwerend is. Hoe meer sterren des te langer de kluis inbrekers buiten de deur houdt en voor u en uw omgeving een veilige situatie creeërt. Om inbraak aanzienlijk te verminderen is het raadzaam om bij de aanschaf van een sleutelkluis goed te kijken naar de cerficaten en keurmerken waarover de kluis beschikt. 

Cilinderslot met kerntrekbeveiliging.

Wat kunt u nog meer doen om uw woning te beveiligen tegen inbraak? Een andere populaire inbraakmethode is het kerntrekken waarmee inbrekers door gebruik van een voorwerp en kerntrekken de gehele kern van het slot eruit proberen te trekken. Vervolgens hebben ze zeer gemakkelijk toegang tot uw woning.

Door het plaatsen van veiligheidsbeslag voorzien van kerntrekbeveiliging hebben inbrekers absoluut geen kans om makkelijk de woning binnen te komen.

Meer weten over veiligheidsbeslag met kerntrek beveiliging?

Wij informeren u graag over het plaatsen van het juiste deurbeslag voor u gehele woning. Hiervoor kunt u contact opnemen middels ons contactformulier.

Wat is een veilig alternatief op de sleutelkluisjes?

Wanneer u het idee van een sleutelkluis helemaal niet ziet zitten zijn er ook andere oplossingen om een veilige toegang tot de woning te creëeren zonder dat hier sleutels voor nodig zijn.

Zo is er de elektronische toegang waarmee u middels een elektronisch slot en een elektronische sleutel makkelijk een woning binnen kunt komen. 

Zo heeft u niet veel sleutels nodig en is de woning snel ontgrendeld. Daarnaast beschikken deze sloten over het SKG*** keurmerk waardoor ze volledig inbraakwerend zijn en u met een goed en veilig gevoel in uw woning kunt blijven wonen. 

 Kies voor de juiste beveiliging voor uw voordeur en houdt inbrekers buiten de deur!